Informace o alergenech
Seznam potravinových alergenů je k dispozici níže nebo je k dispozici k nahlédnutí u obsluhy baru.
Potraviny obsahující alergen jsou označeny číslem, dle uvedeného seznamu potravinových alergenů.
Seznam potravinových alergenů
- Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut.
- Korýši a výrobky z nich.
- Vejce a výrobky z nich.
- Ryby a výrobky z nich.
- Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich.
- Sójové boby a výrobky z nich.
- Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
- Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie a výrobky z nich.
- Celer a výrobky z něj.
- Hořčice a výrobky z ní.
- Sezamová semena a výrobky z nich.
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l.
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.
- Měkkýši a výrobky z nich.
