Informace o alergenech

Seznam potravinových alergenů je k dispozici níže nebo je k dispozici k nahlédnutí u obsluhy baru. 

Potraviny obsahující alergen jsou označeny číslem, dle uvedeného seznamu potravinových alergenů.

Seznam potravinových alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut.
  2. Korýši a výrobky z nich.
  3. Vejce a výrobky z nich.
  4. Ryby a výrobky z nich.
  5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich.
  6. Sójové boby a výrobky z nich.
  7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)
  8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie a výrobky z nich.
  9. Celer a výrobky z něj.
  10. Hořčice a výrobky z ní.
  11. Sezamová semena a výrobky z nich.
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l.
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj.
  14. Měkkýši a výrobky z nich.